etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Elefanter

Publicerad 2009-10-27 23:00:42 i Allmänt

Lång tid sedan senast det skrevs något i bloggen och egentligen vet jag inte vad det beror på. Arbetat på S-bucks har jag gjort idag i alla fall helt utan inspiration och krafter till något mer än att kasta fram lattes och kaffes och vara så där lagom acceptabelt trevlig mot advokater och asiatiska turister med diffusa beställningar på hand. Sedan såg jag en upplyst blommrabatt på vägen hem och fick krafter igen. Lila och röda stod de där och stolt svajade lite lätt i kvällsbrisen som svepte in från temsen. Lite som red bull och en dextrosol var de där blommorna ikväll. Sedan kom inte bussen på ett tag, men då fick jag säga till mig själv att lugna ned mig lite.
  Semester ligger och lurar alldeles runt hörnet och det är en pralin givetvis. Gör hösten mer uthärdlig, fast det där är bara en sak man säger för att man ska göra det, för egentligen är hösten fin, tycker jag. Den fyller en funktion i dagens resultatinriktade samhälle med utrymme för männsikor att fokusera på sina arbeten och karriärer istället för att lapa sol i hängmattan. Man kan liksom lika gärna gräva ned sig i skyttegravarna och arbeta istället för att grilla, bada eller dansa runt på taken.
  Hyde Park om hösten är bättre än Hyde Park på sommaren. Bara så att ni vet.
  Varför har alla en laptop utom jag?
  Har aldrig ridit på en elefant. Men det var före i lördags det. Plötsligt satt jag bara där.

Viktor kommer

Publicerad 2009-10-15 14:35:53 i Allmänt

Sol och klarbla himmel idag. Ledig fran jobbet har jag betalat hyra och forsokt kopiera nycklar utan onskat resultat. Sippat pa en varm choklad pa Brick Lane i bara sommartroja och lyssnat pa fin musik i lurarna. kanns mer som en vardag an en oktoberdag. Man komemr pa sig sjalv med att kanna sig nojd liksom. Oklart over vad, men man flanerar omkring och kanner sig tillfreds. Allt ar mojligt, sa ar det varje dag.
I lordags tillbringade jag och Johanna en liten stund pa Broadway Market. Kopte brod, kikade lite och fikade pa Little Georgia, som ar en liten parla. God smorgas och inspirerande lasning i en sliten bilderbok om Georgien. Boken fick mig att dromma mig bort och langta till de dar gamla husen, sma affarerna, balkongerna och sma granderna i Tblisi. Kanske blir att kolla upp smemesterplaner till varen med Georgien i bahuvudet. Tanker mig att tidig host eller tidig var passar bast. Temperaturen lagom, ljuset finast och manniskor mitt uppe i allt.
Min gode van Viktor annonserade ett eventuellt Londonbesok nasta vecka vilket piggade upp och gjorde mig glad. lange sedan vi sags, och med tanke pa att jag har den helgen ledig gar det inte att fa ett lagligare besok fran hans sida. Han har redan kikat in events pa de stora klubbarna, sa for min del kanns det bara som att halla i hatten och aka med.

Reumatismfri

Publicerad 2009-10-01 13:57:51 i Allmänt

Fotbollsspelande igarkvall med onsdagsganget i Mile End och forvanande nog kan jag ga helt obehindrat idag. De senaste gangerna har jag linkat runt som en utsliten sjukpensionar pa ett behandlingshem for sin reaumatism dagen efter onsdagsbataljerna. Roligt till tusen ar det att spela fotboll igen, det var ett tag sedan sist om man sager sa. Kanske kommer jag att slippa reumatismen dagen efter framover, eller sa ar det bara ett tillfalligt avbrott, som en varktablett som gett verkan.
Jobbar eftermiddag och kvall idag pa S-bucks och ett slags dubbelpass imorgon innan helgledighet tar vid. Oktober noterade jag att det var idag, men markte inte av det for det ar sa varmt ute att juni lika garna skulle kunna vara manaden vi befinner oss i. Och trots oktober ar jag mer juni i sinnet, mer var an host pa manga satt. Har en dyr telefonrakning och ett pass att fornya, samt ett bankkonto att starta upp och allehanda besvarligheter, men pa samma gang kom hon hem igar igen och da finns bara de dar besvaren langt framme nagonstans pa stigen, man ser dem liksom nastan inte dar man stigen fram vandrar. Besvaren stiger at sidan, gommer sig bakom traden och smyger omkring. Istallet ar det ljung, granar, sol som skiner genom tradkronorna och fagelsang man far pa sin stig.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela