etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Borrmaskinsmorgon

Publicerad 2009-06-30 13:27:51 i Allmänt

Vaknade tidigt av att grannen plockat fram borrmaskinen och nu gick los pa allt som kan tankas behova borras i lagenheten. Sma, korta intervallborrningar av en mycket irriterande art som gjorde all forma av somn till en omojlighet. Nar sedan alarmet pa mobilen drog igang en halvtimme tidigare an vantat var det bara att kapitulera och kaka frukost. Slapade sedan ned cykeln for trapporna och begav mig ut pa en liten runda.
  Hackney Wick, Victoria Park, Regents Canal trampades forbi denna fina sommarmorgon. Rosorna i Victoria Park doftade, de victorianska radhusen var lika vackra som vanligt och sa lag det en dod ekorre pa vagen ocksa. Den hade blivit overkord pa en gata som det stod markerat i asfalten att man skulle kora Slow pa, med vagbulor och allt. Det hela kandes valdigt ironiskt pa manga satt.
  Ett lakan som av mig hangdes upp pa tork pa balkongen ar nu, dagen efter, sparlost forsvunnet. Om nagon sett ett ganska stort svart lakan med lite dammflackar fran tvattlinan pa, sa kan ni val vara snalla och kontakta mig...

Hot

Publicerad 2009-06-29 19:52:34 i Allmänt

Varmt kan latt sammanfatta den har dagen i London och visst, det ar forutsagbart att bruka termer som varmt en sadan har dag eftersom hettan ar amnet pa allas lappar i stan just nu. Anda gor jag det, jag ger lasarna lite godis, lite att knapra pa i hettan. lite som en polkaglass fran glassmagasinet i Visby en varm sommardag ger jag eld till samtalsbrasor om varmen som sakert lar paga minst veckan ut.
Lite rokligheter som har starka band till just hettan som intraffat den har mandagen foljer nedan:

*45 grader varmt laste jag att det skulle bli i tuben under veckan. kandes som 52 minst pa Central Line idag.
*En man i rosa(formodligen en banker), sag ut att komma direkt fran en wet-t-shirt competion, da hans skjorta var totalt dyblot av svett efter res amed Central Line.
*Temperatur bakom baren pa Sbucks: Formodligen nivaer runt 34-35 grader.
*Temperatur pa biblioteket i Bethnal green dar jag sitter nu: Efter en check med handen pa min rygg(den blev blot) hamnar min gissning pa runt 35 grader avenm har.

Om jag gillar varmen?
Sjalvklart gor jag det. Imorgon borjar jag jobba 4pm, sa det ges utrymme i kalendern for lite lapande innan Sbucks, vilket jag givetvis kommer att utnyttja till fullo. Ikvall blir det nog sanggang relativt tidigt, det ar aldrig fel. Tidig sanggang ska aldrig underskattas, det ar som balsam for sjalen. Att efter en hel natts djupsomn kunna tassa upp med tuppen, kanske gora en kopp te och bre en smorgas eller en skorpa och ta med ut pa balkongen. Njuta av en solig morgon, fundera lite, lagga upp planer for dagen, kanske dricka en juice med lite is, kanna sig pigg och fit. Klar i huvudet liksom, knyta naven, slanga i en maskin tvatt och sedan vrida igang dagen. Det ar livskvalitet.
Gott folk, ta hand om er!

22:00: 20

Publicerad 2009-06-27 11:39:24 i Allmänt

Sitter och tittar ut genom fonstret och vantar pa att inmundiga frukost. Tror att det blir en bakisfrukost pa pittoreska Workers cefe nere pa gatan med traditionell engelsk frukost.
  Grillfesten igar var trevlig och sangrian god. Gardagen kan sammanfattas med ordet sangria. Det kanns som att det konstant fanns ett pafyllt glas inom rackhall att greppa och sorpla pa. Trevligt.
  Denna lediga loradag far vi se vad som hander, jag funderar pa att lyssna lite pa ett Sommaravsnitt eller lasa i min bok litegrann.
  Vart att namna om gardagens vader: 10pm var det 20 grader varmt och i stort sett lika varmt nar jag traskade hemmat tidigt imorse. Det ska tydligen bli en 30-graders vecka nasta vecka, det ar vad jag har hort och vad dom sager i alla fall.

Brighton

Publicerad 2009-06-26 13:47:09 i Allmänt

Det blev en fard till Brighton med J igar over dagen. Vadret var mestadels klockrent vilken idag kan skadas i form av en mycket rod bringa. Beachen var nice, trots att det var stenstrand och stamningen kunglig. Svensk sprakreseklass pa plats och forgyllde dagen med sitt gormande och kivande. Valdigt auktoritar ledare som forvanandsvart pratade mestadels svenska med barnen som akt till sydkusten for att bekanta sig med spraket pa de brittiska oarna. Da och da gastades nagon brittisk fras ut over stranden. Exempel pa engelska fraser som ledaren myndigt brukade: "Bananas" eller "Shut up, im talking". Maste vara vart varenda spenderad penny de dar resorna till Bournemouth, Oxford, Cambridge eller Brighton. Kul har de sakerligen.
  Hemfard med taget i skymmande sommarkvall med Hakan och lite i lurarna. Dar jag satt i kupen trangde nastan dofterna av sommarkvall in till mig. Nyslaget ho, svalnande grusvag, sandstrand med stilla vagskvalp och vind som lagt sig.
  Att aka tag ar fridfullt och far en att koppla bort omvarlden for en liten stund. Dromma sig ivag, minnas, reflektera och smalta intryck. For min del hade garna tagresan kunnat vara langre.
  Idag fortsatter jag njuta av semster och beger mig nog snart tillsammans med F och halsar pa A som ska salja sangria pa Borough Market vilket man inte vill missa. Ikvall ar det barbie-party hos Isabel, hoppas vaderprognoserna slar fel...
Ta hand om er alla!

Ryan Giggs pa Roman Road

Publicerad 2009-06-24 12:30:48 i Allmänt

Vandrade pa min semesters forsta dag runt lite i omgivningarna kring Victoria Park och Globe Road. Har inte gatt Globe Road en enda gang sedan jag flyttade till Bethnal Green och denna morgon kandes det helt ratt att gora ett litet besok. Upptackte att det ligger tva sma till synes mysiga pubar pa gatan. Dessa hade emellertid annu ej slagit upp portarna for tosrstiga besokare vid tidpunkten jag befann mig pa Globe Road, men av utsidan att domma sag det kvartersmysigt ut och kommer definitivt att besokas inom kort.
  I vinden och den vaxlande molningheten hem och med rock i lurarna stannar min varld till for ett ogonblick. Ett stycke framfor mig kommer Ryan Giggs gaende rakt emot mig pa Roman Road. Ryan Giggs! (Fotbollspelare i Manchesters roda lag)
Han ar tatuerad och ser sa dar sammanbiten och malinriktad ut dar han gar som bara Ryan Giggs kan. Det finns fotbollsspelare som alla manniskor oavsett lagtillhoighet och sympatier kan acceptera, sluta upp kring och respektera for deras insatser. For mig ar Ryan Giggs ett typexempel pa en sadan. Ar ut och ar in, match efter match, titel efter titel har karln slatt inlagg och varit kantspringare och gjort mal i ett av varldens basta lag. Han har tjanat enorma summor pengar och ar beromd. Men den bild jag har fatt av Ryan ar att fortfarande brinner. Sa har hans laromastare Alex Ferguson beskrivit det: "Killar som Paul(Scholes), Gary(Neville) och Ryan Giggs har inte forandrats, de ar fortfarnade hungriga varje dag", sa Ferguson i ett nummer av Offside for inte sa lange sedan.
  Oavsett vad det ar for intresse man har sa maste man vara hungrig, nastan pa svaltgransen och brinna for det man haller pa med om det ska bli verklighet av de drommar man gar och bar pa.
  Nar jag sag Ryan Giggs dubbelgangare pa Roman Road idag, tankte jag att det var lite sa som man ville se stjarnorna. Han hade lunch fran sitt vanliga jobb och skulle sedan hasta ivag till traningen dar kanske Alex Ferguson skulle bli sur for att han var nagra minuter sen. Ryan skulle kanske skylla pa en buss som gatt sonder eller varit forsenad.
  Efter traningen skulle han hasta hem for att hinna sova ordentligt innan han nasta morgon aterigen skulle upp tidigt till sitt jobb som grovarbetare pa ett bygge i nagon obskyr forort.
Ryan Giggs dubbelgangare fick mig att dromma mig bort ett litet tag den har morgonen. Sedan korsade jag gatan, snorvlade lite, hostade lite och konstaterade att forkylningen annu inte gatt over. Oavsett om Ryan kommit till E2 eller inte. Ikvall ska jag kanske se de aterstaende tva timmarna pa Saving private Ryan som paborjades haromkvallen.

ghosts in swinnie

Publicerad 2009-06-23 12:56:05 i Allmänt

Det finns en gammal spokhistoria som vandrar i Swinburne House. Medan Hedvig och Martis annu bodde i huset forekom en historia om att en man spionerade genom badrumsfonstret pa tredje vaningen. hedvig ar helt saker pa sin sak och menar att hon med 100 procents sakerhet sag en man bevittna hennes tandborstning.
  Jag betvivlar inte hennes trovardighet, men vid en narmare titt pa badrumsfonstret utifran ser man att det ar praktisk omojligt att ta sig en titt in i badrummet om man nu skulle vara pa det humoret en dag.
  Litar man pa Hedvig, som jag valt att gora, sa kan den slutsatsen dras, att det inte ror sig om nagot annat an ett klassiskt spoke, ande eller vad vi ska kalla det. Det ar en skrammande tanke och det ar ocksa anledningen till att jag vaknade upp och var livradd i natt.
Hade gatt och lagt mig tidigt, sov ganska djupt, men vaknade anda av konstiga ljud. Klockan var runt 3am och det lat som om nagot raspade mot vagen fran utsidan. Som kulor som rullar mot cementvagg, och senare som vatten som rann. Jag lag kvar under tacket en stund. Fick mannens ansikte pa nathinnan och fantiserade ihop det ena hemskare an det andra dar jag lag och darrade i morkret.
  Anda tog jag mod till mig och gick fram till fonstret for att se var vattenljudet och de andra latena kom ifran. Vet inte egentligen vad jag hade forvantat mig att se nar jag tittade ut. En alien, en jattekanin pa en stege eller helt enkelt ett spoke kanske. Det var utan forhoppningar om vidare liv jag kikade fram lite forsynt i fonstret och tittade ned pa parkeringen. Och fick se grannen Nigel vara i full fard med att tvatta sin silvriga BWW. Skrattade till lite for mig sjalv och gick och la mig igen. Nigel alltsa. Vilken profil. Fyra timmar senare nar jag gick upp och at frukost putsades det fortfarande pa bilen och jag tror han holl pa ett tag till efter det.
  Det tar vi en kiwi pa va? Gott folk, ha en fin dag. Jag ska till Holborn och gora lite kaffe idag.

Askluft

Publicerad 2009-06-22 20:30:31 i Allmänt

Den senaste tiden en del ledighet att forfoga over har jag haft, och visst ar ledighet nagot man inte tackar nej till i forsta taget. Sov till halv ett idag av nagon anledning, var val somnig antar jag. Ar det lite fortfarande, vilket borde oroa mig, och det gor det.
  Tror det ar naringsbrist. darfor gjorde jag en smoothie till frukost. Den inneholl mjolk, tva bananer och tva kiwis. Den var acklig, det tror jag inte bohover tillaggas. Drack upp halva och at musli istallet.
  Sedan lyssnade jag och J pa tva Sommar-avsnitt med Bjorn Ranelid och Gustav Fridolin. Jag lyssnade och J sov. Tror att det var avsnitt fran forra aret, men Ranelids program var mycket bra, gillade hans teman och riktigt duktig talare.
Varmt, eller mer kvalmigt ute idag noterades under promenad till Tesco, och som min far skulle uttrycka det, "Askluft", skulle aven jag vilja beskriva Londonvadret denna mandag.
Har fortfarande hosta forrsten.
Min semestervecka drar igang efter imrogon och min sistaminutenresa som funnits i tankarna ser ut att stanna just i tankarna, for jag tror att jag blir kvar i London under veckan. J foreslog Brighton pa torsdag, vadret skulle tydligen bli bra, och Brighton ar ju inte Bahamas, men lite sol tackar jag inte nej till. vem vet, kanske lite bad Brighton bjuder pa sa this time of year...

God kvall fran dot

Publicerad 2009-06-21 20:48:01 i Allmänt

Stangde butiken idag och efter en somnig dag som gick valdigt, valdigt langsamt sa sitter jag pa dot cafe med lite deep house lurarna och lurar.
Kvallens planer: Oskrivet blad.
Gardagens midsommarfest: Var trevlig.Trevliga manniskor och skon stamning.
Morgondagen: Off och planerna inte satta annu.
God kvall gott folk.

midsummer

Publicerad 2009-06-20 15:42:05 i Allmänt

Blev firande av midsommar i Camden igar. Forst en pub dar valdigt manga svenskar huserade, da det var organiserad midsommartraff for utflyttade svenskar. En duktig musiker levererade bra svensk musik fram till elvasnaret da raketen och Prastens lilla kraka skulle avklaras.
 Efter raketen gick jag, J, F och Xavi (fri stavning fran mig, tror att han heter sa, det ar for ovrigt F:s jobbpolare och polare for er som undrar), Elle(tror hon heter sa, det ar F:s jobbpolare och polare) till ett stalle som Elle rekomenderade en bit ifran svensknastet. Dar var det trevligt, forutom mot slutet da ett gang blodtorstiga herrar gav sig pa varandra med tillhyggen och blev blodiga och polisen fick komma. Lite efter den fadasen lamnade sallskapet jag var i Camden bakom oss och begav oss till ett mer eller mindre lyckat besok pa 54 pa Commercial Street. Besoket varade pa grund av olika faktorer i ungefar 15 minuter, sedan begav jag och J oss hem i midsommardagsmorgonen i en cab med en trevlig chaffis som visade mig en bra uttagsautomat och vaket lyssnade till min ngt oklara vagbeskrivning till lagenheten.
 Har druckit en god kakaochoklad och last lite i en promenadbok om London den har morgonen och snart bar det av till Leytonstone och Starbucksboss-Lottas midsommardagstillstallning.

Hav

Publicerad 2009-06-18 12:25:26 i Allmänt

Vaknade tidigt idag av att solen sken in genom sovrumsfonstret mitt och allt var valdigt vackert. Promenad i Victoria Park med J, hennes forslag och jag angrar inte att jag gav upp somn, for en morgonpromenad ar aldrig fel.
  Tankte pa sommaren och sommarminnen, saknar havet och horisonten. Att blicka ut over oppet hav, se en stilla sommarmorgon under en joggingtur eller bara sitta ned en stund vid strandkanten. Som forra sommaren, att efter en frukost pa taket kunna vandra ned till Kallbadhuset och bada innan jobbet. Strand och hav ger nagot extra, lite energi, som jag saknar i London. Langs Regents Canal pa vag hem fick jag vibbarna, och kanske var det allt jag behovde idag.
  Dags for lunch och sedan tuben till jobbet. Ha en god dag kara vanner!

Vandring i Stockholm

Publicerad 2009-06-17 22:52:13 i Allmänt

Monopolspelet åkte fram i eftermiddags/kväll och som vanligt kastade jag på mig mina favritbyxor-spenderarbyxorna innan vandringen runt i Stockholm kunde ta sin början. Snabbt hade husbyggen kring Valhallavägen dragit igång och när middagspaus togs så såg allt ljust ut för mig trots att min motståndare J hade de gröna, åtråvärda och statusfyllda tomterna.
  När pastan ätits kände dock varken jag eller J för vidare spel och därmed får jag erkänna att J vann på poäng i och med the green ones.
  Imorgon stänger jag på Sbucks och det gillar jag på många sätt. Mest för att det erbjuds sovmorgon. Ingen stress och jäkt, man kan inleda dagen med en singel espresso o kaka, eller luncha på uteserveringen. Titta på folk eller språka lite med stammisarna.
  I övrigt imorgon vet jag inte vas som händer, kanske en drink efter jobbet eller en tidig kväll.

Hosta

Publicerad 2009-06-17 17:24:30 i Allmänt

Har hosta idag, och aven om det ar pa battringsvagen och det inte finns nagot battre satt att trana magmuskulaturen pa, sa ar hosta nagot som gor mig valdigt lattirriterad. Egentligen har jag ingenting alls att vara irriterad over da jag har ledig dag precis som i gar och har tid till rehabilitering, hostmedicin, juice och andra mer eller mindre val fungerande husekurer man hort om genom aren.
  Den lediga dagen har an sa lange, vid fyrasnaret pa eftermiddagen innehallit frukost, lasning, mys samt en prawn sandwich. Till frukost inmundigades for tredje gangen en brittisk variant av Arlas galijonsfigur Risi Frutti. Hallon, vanilj har testats tidigare och den har morgonen var det dags for blueberry att ga en rond emot mina smaklokar. Blueberry passerade nalsogat och kan nog rakna med att bli hemburen till Swinnie nagon gang da och da.
  Snart nalkas midsommar och det ar inte utan att man blir lite sugen pa att titta hem en svang till Sverige pa fredag for firande. Midsommar ar harligt, midsommar ar kul, midsommar ar lek och skratt. Midsommar ar dans och berusning. Forvantningarna skyhoga pa manga hall i det avlanga landet. Sa var det aven for mig forra aret. Allt borjade bra i goda vanners lag hos en kompis pa landet. Vi golfade, lyssnade pa musik, lapade sol, grillade. Hade det gott helt enkelt. Jag var laddad. Sa laddad att efter grillningen var min whiskey i princip slut och jag somnade i baksatet pa min bil efter ett nattbad och ett gang fylletextmeddelanden till min kare van Marcus som firade midsommmar i Visby. Hans firande ar en historia i sig.
  Detta ar har min chef lotta bjudit in till tradgardsparty pa midsommardagen och det ska bli kul. Dock ar forvantningarna nedskruvade, whiskeyn kvar pa hyllan och laddningen inte lika manga procent. Det kan handa att en eller annan Kopparbergs slinker med till Leyton-Lotta, men det ar bara for att skolja ned godsaker och snaps med.
  Tills nasta gang: Ha det gott!

lordagstisdag

Publicerad 2009-06-16 18:56:44 i Allmänt

Da var den satt i hamn, min nya blogg, vilket kanns bade spannande och roligt pa all satt. Som for sa manga andra ar det nog sa att mina ambitioner stracker sig langre an vad som kommer att synas i bloggen, men just nu kanner jag att en inspiration haller pa att komma krypande till mig.
 Denna dag har i ovrigt inte bjudit pa sa mycket speciellt inspirerande events, det har blivit en mycket lugn jobbfri dag med forsok till forkylningsaterhamtning bland annat. Ovriga handelser: Sainsburysbesok, parkhang, stadning och tvattning.
 Sitter nu pa internetcafet nara mig med en doubleshot cap och filosoferar och lodar lite. Tittar pa manniskorna som gar forbi utanfor och dagdrommer lite, insuper intryck.
 Ledig aven imorgon och darfor har denna tisdag blivit lita av en lordagstisdag aven om helgfriden har vissa svarigheter att na anda fram till mig. Kanske for att alla runt mig inte ler pa det dar speciella helgviset eller flanerar pa sondagsvis. Bussar ska passas, barn hamtas, mat lagas och laxor lasas, det ar tisdag runtomkring mig 100 procent.
 Nu ska jag snart ga hem och se om F och J ar redo att dra igang matlagande.
Tills nasta gang: Ha det fint!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela