etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Brighton

Publicerad 2009-06-26 13:47:09 i Allmänt

Det blev en fard till Brighton med J igar over dagen. Vadret var mestadels klockrent vilken idag kan skadas i form av en mycket rod bringa. Beachen var nice, trots att det var stenstrand och stamningen kunglig. Svensk sprakreseklass pa plats och forgyllde dagen med sitt gormande och kivande. Valdigt auktoritar ledare som forvanandsvart pratade mestadels svenska med barnen som akt till sydkusten for att bekanta sig med spraket pa de brittiska oarna. Da och da gastades nagon brittisk fras ut over stranden. Exempel pa engelska fraser som ledaren myndigt brukade: "Bananas" eller "Shut up, im talking". Maste vara vart varenda spenderad penny de dar resorna till Bournemouth, Oxford, Cambridge eller Brighton. Kul har de sakerligen.
  Hemfard med taget i skymmande sommarkvall med Hakan och lite i lurarna. Dar jag satt i kupen trangde nastan dofterna av sommarkvall in till mig. Nyslaget ho, svalnande grusvag, sandstrand med stilla vagskvalp och vind som lagt sig.
  Att aka tag ar fridfullt och far en att koppla bort omvarlden for en liten stund. Dromma sig ivag, minnas, reflektera och smalta intryck. For min del hade garna tagresan kunnat vara langre.
  Idag fortsatter jag njuta av semster och beger mig nog snart tillsammans med F och halsar pa A som ska salja sangria pa Borough Market vilket man inte vill missa. Ikvall ar det barbie-party hos Isabel, hoppas vaderprognoserna slar fel...
Ta hand om er alla!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela