etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Host

Publicerad 2009-08-17 17:54:33 i Allmänt

Den har tiden pa aret ar nystart. Mitten och slutet pa augusti leder oss in i hostmorkret, men leder oss pa samma gang mot mojligheter och nya tag. Luften ar klarare, det ar fortfarande varmt, men inte kvalmigt, tankarna kan tankas klart, ideer klacks och nya skepps satts i sjon och kommer lastade.
  Aven om det ar latt att bli lite dyster i sinnet av tanken pa att sommaren rusar mot definitivt slut, sa ar hosten anda en arstid att bejaka och verkligen ta vara pa. Ta pa sig en stickad troja, njuta av nar vindarna sliter tag i en. Lat vindarna blasa dig dit de vill, kanske upptacker du nagot nytt. Annu ar inte hosten har, det ar i brytningen, overgangsperioden. Man ska klara av det sommriga man inte hunnit med annu och krama ur det sista. En komplex tid som det gar att valja forhallningssatt till. Ar en obotlig sommaralskare, men lever pa en kontinent dar man far lara sig att acceptera vad naturen erbjuder. Bita ihop, skulle det kanske kunna kallas, men jag valjer att se det som att hosten ar fylld av mojligheter att ta vara pa. Skolorna borjar, semestrarna ar slut, flitens lampor kommer att lysa i hostmorkret. Tid att vara tillsammans, umgas hemma hos varandra.
  Fotbollssasongen drar igang inte minst. Slut pa vakumet utan matcher och turneringar. Sporten med anfangs-S ar igang och vi kan andas ut. Det blir pling i rutan, tipskuponger och jordnotter aven detta ar.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela