etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Morgonbris

Publicerad 2009-09-05 14:16:37 i Allmänt

Dilemman och sadar kan ju vara valdigt jobbiga att tanka pa ibland. Har man lovat sig sjalv sa har man och da galler det kanske att inte gora nagot eller nagra undantag alls. Eller sa kan man valja att forandra och andra uppfattning. Bara for att man kanner for det. Samtidigt sviker man det man sjalv har lovat sig for nagot roligare och mer givande. Man vet att det man har lovat sig sjalv kanske inte ar den allra vassaste kniven i ladan eller det mest underhallande, men ett lofte borde anda sta fast som ett lofte. Det borde inte vara nagon skillnad mellan ett lofte till sig sjalv eller nagon annan. Anda: Dilemma. Kval.
  Satt pa jobbet under en rast och gjorde upp en liten lista med olika saker som september kraver av mig att jag ska ta tag i. Lite som en kalender, men anda en lista. Tanker inte ga in narmare pa listan, men det handlar om att skapa en lite mer organiserad manniska an vad som ar faller idag. Som tar tag i saker direkt. I den bilden passar det inte in att inte halla loften till sig sjalv. Loftet behover inte vara stort eller betydande. Det ar inte fallet, men det handlar om principen. Gor man avkall pa sina principer for ofta kan det bli problem. Inte alltid, ibland kan det leda till positiva saker och glada overaskningar, men ibland kan man bli staende med sin keps i handen, skakandes pa huvudet samtidigt som funderingarna och tankarna kretsar kring vem man egentligen ar eller blivit.
  Kanner inte igen sig liksom. Kanske ar det inte viktigt, men ibland ar det nog bra att kliva tillbaka nagra steg, ta en funderare over identitet, framtid och vem man har blivit. Lara kanna sig sjalv lite igen. Laga ihop en del avklippta band, for att klippa for manga band samtidigt ar nog inte sa bra. Ingen forankring och det ar latt att blasa ivag med en vindby. En morgonbris kan utan fasta band vara tillrackligt for en forflyttelse nagonstans. Framat den sena eftermiddagen, nar vinden avtar, ser man klart vad man har hamnat och det behover inte nodvandigtvis vara vid vattenbrynet dar man satt nar morgonbrisen drog in.
  Lite framat sen eftermiddag, eller i borjan pa kvallningen ar det nog nu. Ar dar, tittar mig runt, forsoker komma pa var jag har hamnat och har nog snart det pa tungan, men forst maste det na hjarnan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela