etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Varannan dag. ...

Publicerad 2009-09-01 22:56:16 i Allmänt

Varannan dag. Lite sa ar det just nu tror jag. Ena dagen ar man tillfreds, kanner flytet och inspirationen. Andra dagen skeptisk och tvar. Pa daligt humor och butter. Man kanner tvivel emot sitt leverne och vad det ar man egentligen utrattar. Man blir radd. Kyligt i lagentheten. Man skakar till lite och funderar av vad det ar som fyller dagarna. Hur ser innehallet ut? Idag ar en okej dag med lite arbete och så. Inget ordinärt, men fridfullt och utan stress eller demoner.
  karneval i Notting Hill igår. Fint väder och trevliga människor. Gick ändå hem tidigt. Var
 inte riktigt på humör och ville inte sprida dåliga vibbar runt omkring mig. Vila är ju heller aldrig fel. Lite som en investering liksom. Man sätter in på kontot. Sparar sin energi.
  På tal om energi så läste jag i dagens Guradian om ett projekt, 10:10, som handlar om att männsikor genom att skriva på ett avtal förbinder sig att skära ned sina koldioxidutsläpp med tio procent under 2010. Som ett försök liksom. Enligt mig låter dett mycket intressant, och är värt att pröva för alla människor, även om man inte skriver på och går med i projektet. Att försöka spara tio procent går ju liksom bra ändå. Att gå eller cykla till jobbet, byta till lågenergilampor, sopsortera, köpa rättvisemärkta produkter och tänka klokt vid matvaruinköp går bra för de allra flesta människor och är något vi måste vänja oss vid att tänka på i framtiden. Om vi vill ha en hållbar framtid för planeten framöver. Är mycket väl medveten om att det är dubbelmoral av mig att sitta och skriva detta i London och jobba för ett multinationellt företag, då båda delarna, storstad och storföretag är synnerligen negativt ur ett miljöperspektiv. Men alla människor oavsett var de befinner sig måste å andra sidan dra sitt strå till stacken. Annars kommer stacken inte att bli så stor och det kommer inte finnas tillräckligt med ihopsammlade barr för att göra något åt miljöproblematiken. Börja agera redan nu är mitt råd till er kära läsare den här tisdagskvällen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela