etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

East Street Market

Publicerad 2010-08-21 13:28:38 i Allmänt

East Street market, en liten vibrerande, livlig parla ett stenkast fran nya boendet. Kort promenad ett par kvarter soderut och farsk frukt, gronsaker, fisk och diverse annat radas upp langst gatan. Trots ganska tidig lordagsmorgon sjuder det av liv och rorelse. Nyupptackt plats for mig och aven om det kanske inte kan raknas som en plats vard att besoka som turist pa fyradagars-besok i London, sa kvalar marknaden nog in som en bubblare i alla fall. Kanske nagot for tvaveckors-besokaren?
  Laser pa lite och far reda pa att Charlie Chaplin ofta hangde pa East Street nar det begav sig. Bara en sadan sak.
  Kan tanka mig att marknaden kan vara bitterljuvt underbar en mork, kall eftermiddag i november med dimma pa vag in over de laga, viktorianska husen och pubarna i omradet. En kopp te vantande hemma och nagra fynd i kassen nar man knatar hemmat.
  Det ar nagot i luften som gor att det kanns som att det ska borja aska hela tiden. Regn och aska hanger i luften och har gjort sa de senaste dagarna utan att vilja braka loss riktigt. Genom fonstret pa jobbet igar sag jag en stor blixt och tankte att det nu var dags. Luften skulle renas, regnet skolja in och gora andningen lattare. Hade manga timmar kvar pa skiftet, sa tidpunkten for regn skulle inte vara alls dum. Sedan upptackte jag att det var en aldre herre pa andra sidan gatan som stod och fotade nagot han fann intressant.
  Dagens fynd pa East Street market: Ett paslakanset. Och tva kuddar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela