etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Stansted mullrar en advents-samba

Publicerad 2010-12-20 20:49:28 i Allmänt

I bil pa vag ut fran London. Ut genom fororter, genom OS-byn som haller pa att byggas fardig i Stratford, genom trista radhusomraden. Rullar genom bilpendlarnas vardag ut fran staden och moter i morgonrusningen kilometerlanga koer pa vag in till centrum jobben. Solen inte orkat upp annu, de flesta inte startat sin arbetsdag annu. Lite tid i glappet mellan hemmet och arbetsplatsen. Motorvagen som monoton terapi. Over kortvag far pendlarna in dagens stora snackisar och nyheter. I glappet mellan vardag och julledigt. Nagra dagar kvar for de flesta till ledigheten och rapporter om resekaoset som snon orsakar ar pa alla radiokanaler. Alla sager samma sak och alla tror olika.
Stannar vid en vagkrog for att handla kex och morgonkaffe. Reser sedan vidare norrut och marker att det mil for mil blir allt kallare. Sa att det marks. Klimatanlaggningen far nastan nog av for hart arbete och raddas av att vi ar framme. Mobelvaruhus i narheten av Peterbourough, tva och en halv timmes bilresa nord-ost om London. Och mitt i ingenstans. Har valt att vara med en liten grupp som startar upp ett cafe efter nyar och vi ar for dagen ute pa mobeljakt. Sno over ode falt, ode gardar och tomma, krokiga landsvagar ar forsta intrycket av samhallet utanfor Peterborough. (Som jag inte minns namnet pa) Morden i Midsomer-by skulle kanske vissa Englands-romantiker ha valt att satta som etikett pa den har gruppen av hus, men jag avstar helt fran nagot sadant i den har texten. Ett stalle utanfor Peterborough racker gott och val.
I mobelvaruhuset ar det strax over noll grader och nar det borjar narma sig lunch ar kanslan av att ha fotter ett minne blott. Personalen vandrar mysande ledigt runt i fleecetrojor med foretagets logga pa och ser inte ut att vara det minsta distraherade av kylan i lokalen. Klimatanlaggningen far valfortjant vila och raddar oss igen nar vi styr tillbaka mot London med bord och stolar till nya stallet bestallda. Pa hemvagen ny vagkrog, friterad kyckling, lask och mullret fran startande och landande flygplan pa Stansted en parkeringsplats bort som ackompanjemang. Det mullret basta nyheten for dagen. Muller som tander ett slags hopp i mig. Som advents-samba i mina oron. Tander nagot slags litet juleljus som sager att Sverigeresan nog anda kan bli av som planerat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela