etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Strandeftermiddag

Publicerad 2010-07-13 17:56:45 i Allmänt

Strandeftermiddag med vy över tallskog och horisont. Doften av Backtimjan och skog. Och blåbär fast det är för tidigt. Kanske inbillning. Inritat på sommarteckningen för att ge illusionen skimmer. Väldigt hög kvalitet på de timmarna. Det tyckte nog inte den stackars surfaren i sina trendiga badbyxor och solblekta hår. Backtimjan eller ej. Vågor fanns på havet och de rullade in mot stranden. Bara det att de inte anlände till sandstarnden med den styrka och kraft som krävs för att surfingupplevelsen ska vara fulländad. Otåligt vankade han av och an längst med stranden. Blickade ut över havet, letade på tecken som tydde på ökade vindar och större vågor. Någonstans där ute kanske?
  Lade sig för att sola någon timme, men var snart tillbaka i sitt vankande. Lutade sig mot brädan, vägde den i handen och drömde sig alldeles säkert till andra delar av den här planeten att tillbringa den här eftermiddagen på. Otålig och lite sur. Längtade bort.
  När det var dags för mig att runda av besöket stod han och plaskade lite försynt med fötterna i strandkanten och såg moloken ut. Utan brädan. Fel man på fel plats. Själva bilden av fel man på fel plats.

  "Har ni 200 grams alvedon?", frågar turisttanten med solhatt flickan i kassan på den lokala lokalbutiken.
   "Nej", svarar flickan och forsätter sitt arbete. Bara så där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela