etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Båten

Publicerad 2010-06-10 13:00:43 i Allmänt

Båtresa till Gotland genom sommaraftonen med kvällstidningar och en pilsner. Nynäshamn till Visby. Svårt att somna och komma till ro, men kvällsbåt är nog många gotlänningars stund för sig själva, ett sätt att koppla av och planlöst låta tankarna vandra. Stilla ligger Östersjön, ett lätt sommarregn slår mot rutorna och är tillsammans med motorernas monotona ljud långt nedifrån färjans bottenskikt ledmotiv till resan. I tider som dessa, när flygbiljetter kan köpas lika billigt som bussbiljetter och människor ständigt far kors och tvärs över Europa och världen i ett knyck kan det vara befriande att uppleva dryga tre timmar på en färja utan hets och stress. Låta reseupplevelsen sjunka in och sättas i perspektiv. Ett slags steg tillbaka i tiden, men ett bra och kanske viktigt steg att ta ibland.
Gotland är lika vackert som vanligt, det är sommarlov och doftar växtlighet och förhoppningar. Semestrar och upplevelser står för dörren, gör arbetsdagarna lättare att härda ut.
Sover djupt på Jims hörnsoffa i den ljusa natten efter timmar av genomgångna minnen och funderingar och det är lite sent när jag vaknar, men tänker att det kanske inte gör så mycket.
Sen går jag till Länsförsäkringar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela