etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

I Berlin

Publicerad 2010-06-02 13:37:15 i Allmänt

På plats i Berlin sedan ett par dagar och inte en endaste solstråle har ännu så länge orkat med att skina igenom ett kompakt molntäcke som brett ut sig över huvudstaden. 13 grader varmt och påpälsad med jacka och flanellskjorta så känns det mer som om hösten dragit in med vindar och gamla löv snarare än att det är VM i fotboll och sådana saker på gång. Det är inte direkt glasskiosktider eller sand i skorna för den delen heller.
Promenerar runt och kikar på fina hus, dricker en och annan kaffe och läser min bok. Inte så mycket mer egentligen, det är som en semester som precis tagit sin början och inte riktigt vet vart den vill ta vägen. Berlin är en himla fin stad och det är lätt att underhållas utan att så mycket behövs. Känner igen stress fast jag kanske borde, men har inte riktigt energin till det. I östra Berlin tycks ingen annan heller ha bråttom, tempot på trottoaren är behagligt och barnvagnarna rullar långsamt mellan de genuina fiken som tycks finnas överallt och fast folk säkert jobbar väldigt hårt även här för sitt uppehälle så är det få som ger sken av det på något märkligt vis, människorna verkar så harmoniska i sitt storstadsliv.
Svensk sommar, både längtar och fruktar den när jag surfar in för att ragga lågprisflygbolagsbiljett till Visby. Och båtbiljett, bussbiljett och extraväska. Är långt ifrån jordgubbar, saltvatten och medeltida kyrkor på Gotland mentalt för tillfället, men egentligen är det kanske för några veckor precis rätt medicin för att bota trasig och vilsen hjärna. Lågprisflyg är nog inte det, men det kan man ju liksom inte göra så mycket åt, det kommer på köpet och Ryan och hans bolag håller oftast tidtabellen med god marginal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela