etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Sortering

Publicerad 2010-06-15 20:40:45 i Allmänt

Svennis skulle ha behövt en seger, men 0-0 i premiär mot Portugal är ändå när allt kommer omkring en start som kan leda till något större längre fram i turneringen. Didier Drogba fick komma in och känna på grejerna de sista 25 minuterna och gjorde inte bort sig. Även om det stabila positionsspelet löstes upp något under matchen sista del så vägdes det upp av att västafrikanerna tågade framåt aningen mer i banan och skapade ett par fina lägen att fixa tre poäng med. Tror ändå att Svennis är ganska nöjd med den här starten. Det syntes i blicken bakom regndropparna på glasögonen. far skulle sagt på julafton. Med solen på väg ned över vidderna, doften av hö, myggorna i luften och den allmänna
  Var tvungen att gå ut på grusvägen utanför huset efter matchen och trixa lite. Situationen krävde liksom det, som Karl-Bertil Jonssons sommarkänslan var det inte svårt att bolla lite i ensamhet.
  Lasta jord i trädågren är på agendan just nu, likaså sortera gamla saker från garaget. Lådorna tar inte slut i första taget har det visat sig. Det är gamla tidningar, böcker, tavlor, vykort, läxböcker och betyg med mera som av olika anledningar sparats från det gamla pojkrummet i Visby. Nu lyfts sakerna fram i dagsljus igen, synas och får sin framtid avgjord av en domstol bestående av mig själv. Sparas, slängas eller loppmarknad är de olika stationerna som pryltåget stannar på. På perrongen vinkar jag av och finns inte tillräckligt mycket i vagnarna på slängas och loppis så är mamma där som konduktör och stuvar om så att för mycket inte hamnar hos sparas. Fast hon inte är med i domstolen på riktigt. Sentimental är det sista ord jag skulle bruka för att beskriva mor min i de här sammanhangen.
  Samtidigt, ibland är det viktigt att få till en fällande dom för Busters årgång 1983, nummer fyra, Gunde Svan på framsidan med ett par skidor över axeln, halvtrasigt omslag och Gunde i någon mystiskt stickad mössa i glada färger. (Eller om det var Ronnie Hellström i för korta shorts som omslagspojke) I alla fall, det är här mor ska kliva in och ge order om slängning av Buster -83, nummer fyra och tur är väl det.
  Såg ni för övrigt hur taggad Gennaro Gattuso var på Italiens bänk igår? Glödande blick, gratulationer till målskytten, drivande med instruktioner från sidan. En vinnare rakt igenom och jag vill tro att han är viktig för Italiens VM trots att nog inte kommer att få så mycket tid på planen. Han förtjänar på något sätt att vara viktig för laget.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela