etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Minnenas vägar

Publicerad 2010-06-16 21:53:22 i Allmänt

Solig sommardag och arbete med anläggande av gräsmatta på tomten idag varvat med VM-fotboll. Jocke Berg står för sången och sjunger att han behöver ny medicin och ett nytt land. Han har skisser för sommaren och tänker på någon på det nya albumet och jag tycker att det är ganska bra.
  Tar kvälls-cykeltur på minnenas vägar genom byn. Höbalarna på väg att köras in och lantbrukarna har mer att göra än få andra gånger på året. Långa arbetsdagar. Tar rast i barndomens lek-skog, tusen minnen på samma gång.
  Ny medicin och nytt land. Har inte så speciellt många skisser för sommaren, men tänker på någon.
  Som barn tog lekarna aldrig slut här, fantasin satte gränserna och måltiderna under dagen pauser i sommarlovets långa lek. Svensk sommar, av många hånad för moln, regn, och kyla, men ändå, hur fantastiskt fint är det ändå inte? Behöver bara sätta mig på cykeln, trampa iväg, andas in dofterna och så finns dom där hos mig. Alla minnen, stämningar och historier som i en liten ask att lägga i cykelkorgen och ta med hem. Spara för stunder då de kan behövas. Ta sig tillbaka till en tid som flytt.
  Ny medicin och nytt land, inte så säker längre? Ett par sjöfåglar lyfter från den stilla vattenspegeln, cyklar hemmåt och allt kan vara ganska enkelt ibland. Livet kan vara vackert. Vackert och vemodigt. Tänker på någon, minns och det är väl så det är att cykla minnenas vägar. Vemodigt men glädje att kunna minnas det fina.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela