etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Alla ska vara nöjda

Publicerad 2010-06-21 19:04:36 i Allmänt

Är i sommarstaden över helgen. Bor hos Jim och umgås med gamla vänner. Ser kungligt bröllop via television, äter snabbmat, spelar lite tennis och går ut. På stället man ska hänga på för att räknas i staden mixas David Guetta-hits taskigt med andra Guetta-hits och några andra som kommer att bli så kallade sommarplågor. Unga män och pojkar i dyra skjortor och pikétröjor varvar vevande armar i luften med vevande av sedlar och betalkort i baren för att göra personalen uppmärksam på att det är just denne mans tur att bli serverad en hink ölflaskor eller en hink rosè, om det gäller en man med något dyrare sjkorta än övriga besökare. DJ:n mixar fint också och på sina ställen kommer ögonblick att ta med sig hem i sommarnatten och njuta av. De ögonblicken missas av majoriteten, för beställa och veva med armarna, det måste man. Och titta sig ängsligt runt för att se om man gör som de andra männen.
  Hugger annars lite ved i inledningen på nya veckan, hänger med myggen i dungen kring huggkubben och sågbocken. Dricker apelsinsaft under rasterna på uteplatsen i solen. Hugga ved som terapi. Monotont, enkelt, lite ansträngande och ganska tråkigt. Men ändå, tid för tankar och reflektioner att formas till ideér, lösningar och ställningstaganden.
  På stället mitt emot stället dit man ska gå om man vill räknas får man bland annat lyssna till gamla schlagers och 80-talsklassiker. Lite rock och dansband också gör att man kan få det mesta i musikväg serverat. Och det är viktigt i sommarstaden. Lite av det mesta ska serveras. Alla ska vara nöjda och ingen glömd när det nalkas fest på krogarna. Det varvas Bon Jovi med Arvingarna kryddat med en gammal Springsteen-dänga och tanken är att alla får sin del av partykakan. Blir mest förvirrad och fundersam varför ingen klubb vågar bli smalare och mer utpräglade i sitt utbud av musik. Smalare, visst, och kanske något färre besökare vissa kvällar också. Men hand i hand med att bli smalare blir klubben också betydligt vassare och specialiserad på det man gör. Sommartid borde det inte vara något hinder i besökarantal, för man har ju tydligen tillräckligt med besökare redan nu för att ha mage att neka 19-åringar inträde.
  Alla ska med, hette det ju i Socialdemokraternas gamla valkampanj, och även fast de borgeliga vindarna blåser starkt i dessa tider så verkar sommarstadens klubbägare följa Socialdemokratins gamla mantra. I alla fall musikmässigt. Lite av varje och alla glada. Men är du 18 eller 19 år, då får du inte följa med på klubb.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela