etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Trumpetpojke

Publicerad 2010-06-05 16:41:02 i Allmänt

Hetta är kanske ett överdrivet och kvällstidningsaktigt ord att bruka, men ger i alla fall en fingervisning om radande klimat i den tyska huvudstaden, och fyller därmed sin funktion. Klagar verkligen inte, tro inte det, för det känns valdigt länge sedan det var sommar pa riktigt. Uteserveringar, kaffedoft, tar en blick ut over Spree med solen i ogonen. Hamnar for en stund i funderingar pa nagot det inte gar att satta fingret pa vad det är riktigt. Mer som en känsla som dyker upp, en objuden gäst som kommer och stor i det fridfulla och inte riktigt vill forsta att den inte ar välkommen. Komplicerat anda, for gästen är egentligen välommen, men uppenbarar sig inte självmant, vill inte stanna. Blir stökigt i tankarna och värden förstar det nog innerst inne och maste fortsatta anda.
  En DJ spelar techno ett stenkast bort, ingen dansar fast han spelar jättebra. Tidigt pa dagen visserligen. En liten pojke promenerar förbi den elektroniska föreställningen och blaser ivrigt i en trumpet som är nästan lika stor som pojken själv, vilket retar upp en kompis till DJ:n sa pass mycket att han reser sig fran sin gula solstol, skriker at lill-killen att han ska vara tyst, hytter med naven och pekar pa DJ-baset. Trumpetpojken pekar finger at solstolsmannen och smyger leende ivag at ett annat hall. Sedan promenerar jag ocksa ivag i eftermiddagsvärmen. 
  Igar kväll mötte jag en gammal man pa trottoaren mumsandes pa en hel gurka som han stoltserade med i ena handen där han gick. Bara sa dar liksom. Var bara tvungen att nämna det. Blev liksom lite paff.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela