etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Kristen energi

Publicerad 2010-11-09 14:49:44 i Allmänt

Som att hosten overgatt till tiden fore jul. Nedrakning till jul typ. En overgang utan tydlig grans. Utan forvarning star julen bara for dorren och arets sista veckor aterstar att gora nagot meningsfullt av. Pa vag till jobbet promenad forbi Russel Square och trots alla drivor av hostlov i parken vinner julstamningen anda pa nagot satt och jag tror inte att det kanske enbart har med mangderna komersiell julskyltning i affarerna att gora.
Likt helger som oundvikligt blir till mandagsmorgnar och nya veckor som rullas upp som morgonrepriser pa statlig teve lagger hosten upp sig och forsvinner lika snabbt som den dok upp. Byter namn och skepnad, kallar sig vinter och ger hopp och forvantningar. Snoflingor, julklappar och tomtefar. Jag ar inte kristen i det avseendet att jag betalar kyrkavgift eller besoker kyrkan varje sondag, men julen som hogtid vacker nagot i min sjal som kanske nagon gang nagonstans skulle kunna kallas kristen energi. Gemenskapen och karleken till familjen blir belyst mer an vanligt denna tid pa aret och gar utanfor manniksors angest over julaftons-scheman som spricker redan pa morgonen, julmats-bestyr och julklappspengar som inte finns i tillracklig mangd. Gemenskapen och  mojligheten for familjen att vara  tillsammans tar overhanden over allt detta och vinner nog alltid overlagset i langden. Och det skriver jag utan att pa nagot satt ha ambitionen att lata som en frikyrkopastor redo for predikan eller vilja hanga med Ulf Ekman pa julafton.
Har hittat ett av Londons absolut basta och haftigaste kaffestalle. Hande forra veckan och ar fortfarande lite imponerad. Liten lokal, en espressomaskin, tva i personalen, ett bord, liten uteservering med sma opretentiosa trabord. Minimalistisk inredning, liten meny och fa mackor. Kaffe i all sin enkelhet och det far mig att bli glad. Att lita pa att man gor sin produkt sa pass bra att man inte behover nagot att luta sig emot for att locka kunderna fortjanar respekt och jag sticker ut hakan och placerar Espresso Room pa topp fem over kaffestallen i huvudstaden. Ligger pa en tvargata till mysiga Lambs Conduit Street nara Holborn Station. Sadana upptackter kan ocksa raknas in i sadant som ger kristen energi till inrutade arbetsveckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela