etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Tystast vinner

Publicerad 2011-11-09 18:06:42 i Allmänt

Ett par monsterhörlurar agerar kvällsnöje på onsdagskvällen. Ljuvliga toner av musik som andas nytt och agerar bron bort från gråskalan. Det är kallt och klar himmel. En stor, rund måne värd namnet tar sig upp ovanför villorna i backen och ger ljus lite längre än mörkret vill. Snälla leenden och snälla människor, veckan kavlas ut till något som liknar det vi pratade om. Så som vi sa att det skulle vara.  
   Försök att få saker gjorda avlöses av läsning i alla former. November och läsning, ni verkar komma bra överens. 
   I en cykelverkstad inne i stan står tre herrar och skruvar på varsinn cykel. Det luktar olja och gummidäck. Sådär som cykelverkstäder alltid luktar. Herrarna är på gott humör och fullt upptagna med sitt skruvande. En radio står på och spelar ungdomlig musik. Herren längst in i hörnet är redan pensionerad men är där frivilligt, säger han.
Han berättar i en kort paus från verktygen att han tillverkar cykelhjul och ser till att de kommer på rätt plats. Det är hans stora intresse. Jag är förundrad. Och förvånad. Jag har aldrig träffat någon som tillverkar cykelhjul förut. Jag säger att jag studerar journalistik. 
   I en tyst by någonstans i Sverige spelar tre tysta män en tyst och tät biljardmatch i ett dunkelt vardagsrum. Den tystaste mannen vinner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela