etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Vals

Publicerad 2011-11-04 17:59:36 i Allmänt

Det nya och det redan befästa möts på mitten och försöker samsas om något. De håller försiktigt och trevande varandras händer. I en egen elegant vals försöker de följa takten. De är nog inte överens men heller inte helt oense. En roman på rummet i kontrast till den där festen i staden och en helgrapport från Berlin som får en på fötter.
   Glada nyheter, vals på olika vis. Poeten från Stockholm skriver rader som tar en dit man vill vara och ger anslaget till helgen ett nytt skimmer. Fast mörkret sedan länge har befäst sin makt över dagen utanför fönstret så ger poetens rader biljetter till något annat och kanske nytt.
   Det gamla är inte alltid så farligt, men tittar förundrat och nyfiket på det nya. Får det inte att gå ihop och sneglar med ett bekymrat veck i pannan. Kan nog inte förstå men försöker hålla sams och verka i sin nya bubbla. Det skiner om poetens rader skrivna från huvudstaden. Inte förklarande, men målande och vackra. Beskriver och sätter ord på. Precis det som de behöver som takt till sitt dansande. Det gamla och det nya möts i en vacker vals över golvet.

Kommentarer

Postat av: Mattias Olsson

Publicerad 2011-11-07 17:59:09

Tack så mycket för de fina orden Nils! Blir väldigt glad!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela