etwo

nils jönsson skriver om vardag, drömmar, samtiden och minnen ur olika synvinklar.

Morgonbibliotek

Publicerad 2011-09-07 09:29:37 i Allmänt

Ett morgontomt bibliotek i den gamla skolbygnaden bland det mest rogivande som finns. Lätta och tunga steg som ekar på avstånd i korridorer, tomma soffor och stolar, morgondunkelt svagt, drömskt ljus. Lamporna släckta och tungt regn som slår mot de gamla rutorna. Porträtt på väggarna, litteratur från de största och modigaste. Böcker som imponerar. Våra hjältar prydligt uppradade i hyllorna. En parad och hyllning. Biblioteket på egen hand efter frukosten, något man kunde föreställa sig och se bilden av. Se det vara så och trivas med den illusionen. Världen framför sina fötter i det där rummet av all kunskap man kan tänka sig.
   Skolans personal som grejar och donar, någon säger till den andre: "Tänk om någon kom hem och sa att man vunnit en halv miljon kronor"
   Utan att påståendet besvarats så donar de båda ur personalen vidare i morgonstunden. En automatisk dörröppnare hörs från hallen och bryter en kompakt rådande tystnad. Bibliotikarien börjar sin arbetsdag och jag sliter mig från min bok för att sätta mig vid datorn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela